pondelok 15. júna 2020

NSMART: GSP začína s elektronickou platbou prepravy

JGSP "Nový Sad" spustil elektronický platobný a informačný systém pre cestujúcich NSMART, ktorý umožní ľahšie a rýchlejšie využitie verejnej dopravy.

Modernizácia spôsobu platby za prepravu bude prebiehať postupne z dôvodu zložitosti celého systému, takže celý proces prechodu bude trvať niekoľko mesiacov.

Systém obsahuje niekoľko spôsobov platby za prepravu:

1. Personalizovaným - vydávajú sa na určité obdobie a môžu byť občianske, žiacke (žiaci/študenti), zamestnaní občania („pracovníci“), dôchodcovia (s dôchodkom vyšším a nižším ako priemerný dôchodok), privilegované kategórie, vstupenky pre držiteľov práv o finančnej sociálnej pomoci.

2. Nepersonalizovaným - elektronickou peňaženkou (lístok s registrovaným preddavkom na účet užívateľa karty, ktorý umožňuje držiteľovi jazdiť na dopravných linkách v súlade s vyplatenou sumou).

Elektronickou kartou - kúpenou prostredníctvom webového portálu spoločnosti a mobilnej aplikácie, a aktivuje sa prostredníctvom validátora vo vozidle.

Papierovým cestovným lístokom - na jednu jazdu, denne a viac dní (zakúpeným vo vozidle alebo v obchodných miestach spoločnosti).



Viac informácií o kartách NSMART si môžete prečítať TU.

0 komentari :

Zverejnenie komentára