sobota 5. marca 2022

Oznámenie o udeľovaní bezplatných učebníc v školskom roku 2022/2023

Vážení spoluobčania, Ministerstvo školstva, vedy a technického rozvoja Republiky Srbsko bezplatne poskytlo učebnice pre tieto kategórie:

  1. žiaci zo sociálne/hmotne ohrozených rodín (poberatelia finančnej sociálnej pomoci)
  2. žiaci so zdravotným znevýhodnením, ktorí na základnej škole získavajú vzdelanie a výchovu podľa individuálneho vzdelávacieho plánu
  3. žiaci, ktorí nevykonávajú výchovno-vzdelávaciu prácu podľa individuálneho vzdelávacieho plánu, ale majú potrebu sa prispôsobiť (zväčšené písmo, Braillovo písmo, elektronický formát)
  4. žiaci základných škôl, ktorí sú v rodine tretieho alebo každého ďalšieho narodeného dieťaťa v systéme vzdelávania a výchovy
  5. žiaci základných škôl, ktorí sú vzdelávaní podľa IVP; nepočujúcich a nedoslýchavých žiakov, ktorí používajú elektronické učebnice s videoobsahom v srbskom posunkovom jazyku.
* Ministerstvo poskytuje pre tieto kategórie žiakov aj učebnice v jazykoch národnostných menšín, ako aj učebnice upravené pre deti so zdravotným znevýhodnením.

Podávanie žiadosti pre bezplatné učebníce začalo 28. februára 2022.

Pre všetkých ostatných žiakov základných škôl, ktorí nespadajú do kategórie, ktorí dostávajú učebnice z Ministerstva školstva, vedy a technického rozvoja a ktorí navštevujú Základnú školu „Jovan Grčić Milenko“ Beočin alebo Základnú školu „Jovan Popović“ Susek, obec Beočin bezplatne poskytne učebnice. Žiadame rodičov, ktorých deti patria do uvedených kategórií, aby v spolupráci so školou včas podávali žiadosti o bezplatné učebnice na Ministerstvo školstva, vedy a technického rozvoja tak, aby vedenie obce malo dostatok žiakov, ktorí učebnice potrebujú z rozpočtu obce Beočin.

0 komentari :

Zverejnenie komentára