nedeľa 16. apríla 2023

Nový elektronický dotačný systém

Prostredníctvom platformy E-Agrár sa doteraz prihlásilo 267 tisíc aktívnych poľnohospodárskych gazdovstiev, vyhlásila ministerka poľnohospodárstva Jelena Tanaskovićová.

To nasvedčuje, že nie sme digitálne negramotní a že cez E-Agrár môžeme spoznať opravdového poľnohospodára a možnosť podvodu je zminimalizovaná, povedala ministerka a dodala, že obnova registrácií gazdovstiev, bez ktorej sa poľnohospodári nemôžu uchádzať o subvencie, aj tohto roku sa koná výlučne elektronicky, čo je pre starších poľnohospodárov veľký problém. Dodala, že je spustená aj dotácia za mlieko pre prvý kvartál, na ktorú sa prihlásilo okolo 100 mliekarov a 720 gazdovstiev.

Verejná výzva na získanie dotácií pre chov kráv a teliat bola zverejnená 10. apríla, a bude otvorená do 10. mája. Žiadosti o dotácie sa podávajú prostredníctvom platformy E-Agrár. Presný návod, ako môžete podať žiadosť, si môžete pozrieť na tejto platforme.

Ministerstvo aj ďalej zdôrazňuje, že nie je stanovená lehota na prihlásenie sa do systému eRPG, a žiadosť a obnovenie statusu gazdovstva majú poľnohospodári možnosť dokončiť až do chvíle podania žiadosti o požadovanú dotáciu.

(rtv.rs)

0 komentari :

Zverejnenie komentára